Visitas

martes, 19 de febrero de 2008

Bando Municipal

BAN
davant la situació d'excepcionalitat II de sequera



En data 1 de febrer de 2008 l'Agència Catalana de l'Aigua ens comunica l'entrada en el grau d'excepcionalitat II establert en el Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics, prorrogat per Decret 257/2007 de 27 de novembre. En compliment del Decret estem obligats a ordenar a la població i als propis serveis municipals l'adopció de les següents mesures:

Primera. Es prohibeix l’ús d’aigua potable en els següents casos:
1. Reg de jardins, prats, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter públic o privat.
2. Reg o baldeig de vials, carrers, sendes i voreres, de caràcter públic o privat.
3. Omplert de piscines, estancs i fonts, privats o públics.
4. Fonts pel consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament.
5. Rentat amb mànega de tota classe de vehicles exceptuant l’efectuada per una empresa dedicada a aquesta activitat.
6. Instal·lacions de refrigeració i condicionament que no tinguin en funcionament sistema de recuperació de circuit tancat.

Segona. Es reitera la prohibició d’enllaçar les xarxes d’aigua de l’abastament públic amb les procedents de pous, així com la prohibició d’utilitzar aigua de pou per a fins domèstics sense el tractament adequat.

Tercera. Es recorda que, pel bé comú, el Decret de Sequera aprovat pel Govern amb data de 3 d’abril limita, en la situació actual la dotació màxima d’aigua per habitant. Aquesta limitació correspon a un consum racional que en la present situació no ha de superar els 11 m3 per habitant i trimestre.

Quarta. A nivell domèstic es recomana:
1. No deixar aixetes obertes
2. Reduir el consum en sanitaris i bany, només fer servir la dutxa i el temps necessari.
3. Aprofitar al màxim la càrrega de la rentadora i del rentaplats.

S'INFORMARÀ PUNTUALMENT A LA POBLACIÓ de la situació de la sequera i els seus efectes concrets als municipis. Podeu consultar també la web municipal.

Badia del Vallès, 20 de febrer de 2008
L'alcalde,




BANDO
ante la situación de excepcionalidad II de sequía



En fecha 1 de febrero de 2008 la Agencia Catalana de l'Aigua nos comunica la entrada en el grado de excepcionalidad II establecido en el decreto 84/2007, de 3 de abril, sobre adopción de medidas excepcionales y de emergencia en relación con la utilización de los recursos hídricos, prorrogado por el decreto 257/2007 de 27 de noviembre. En cumplimiento del decreto estamos obligados a ordenar a la población y a los propios servicios municipales la adopción de las siguientes medidas:

Primera. Se prohíbe el uso de agua potable en los siguientes casos:
1. Riego de jardines, prados, árboles, zonas verdes y deportivas, de carácter público o privado.
2. Riego o baldeo de viales, calles, sendas y aceras, de carácter público o privado.
3. Llenado de piscinas, estanques y fuentes, privadas o públicas.
4. Fuentes para el consumo humano que no dispongan de elementos automáticos de cierre.
5. Lavado con manguera de toda clase de vehículos exceptuando los efectuados por las empresas dedicadas a esta actividad.
6. Instalaciones de refrigeración y acondicionamiento que no tengan en funcionamiento sistema de recuperación de circuito cerrado.

Segunda. Se reitera la prohibición de enlazar las redes de agua del abastecimiento público con las procedentes de pozos, así como la prohibición de utilizar agua de pozo para fines domésticos sin el tratamiento adecuado.

Tercera. Se recuerda que, para el bien común, el decreto de sequía aprobado por el gobierno en fecha 3 de abril limita, en la situación actual la dotación máxima de agua por habitante. Esta limitación corresponde a un consumo racional que en la presente situación no ha de superar los 11 m3 por habitante y trimestre.

Cuarta. A nivel doméstico se recomienda:
1. No dejar grifos abiertos
2. Reducir el consumo en sanitarios y baños, utilizar solo la ducha y el tiempo necesario.
3. Aprovechar al máximo la carga de la lavadora y del lavavajillas.

SE INFORMARÁ PUNTUALMENTE A LA POBLACIÓN de la situación de la sequía y sus efectos concretos en los municipios. Podéis consultar también la web municipal.

Badia del Vallès, 20 de febrero de 2008
El alcalde,

No hay comentarios: